viernes, 1 de marzo de 2013

Neguko Errezetak (III)

Oraingoan ere neguko barazkiak, batez ere gutxien ezagutzen ditugun horiek, erabiltzeko beste errezeta batekin natorkizue. Oraingoan nik neuk egindako errezeta batekin: Zereal eta lekale potpurria barazkiekin.

Ontzi batean potxatu etxean ditugun mota honetako barazkiak: tipula, baratxuria, azenarioa, tipulina, porruak, errefautxoa, kalabaza, arbia, etab. gero zereal eta lekale potpurria gehitu (kinoa edo arroza ere gehitu daitezke zerealen ordez), eta ura jarri ondoren, 20 bat minututan dena ontzian berotu.

Beste ontzi batean ura berotu eta egosten jarri horrelako barazkiak 10 bat minutuz: eskarola, atxikoria, letxua, azelga, aza, azalorea, brokoli, lonbarda edo Bruselako azatxoak. Ondoren sartagi batean urdaiazpiko pixkatekin egositako barazkiak salteatu.

Azkenik, sartagian eta ontzian dauden osagaiak denak batera jarri eta ona hemen emaitza:


On egin!!